Een materiaalmonster verpakken

Een materiaalmonster verpakken

Translab laboratorium kan op een vakkundige wijze uw analyses uitvoeren, indien deze op correcte wijze verpakt zijn. Hiermee bedoelen wij dat de monsters dienen te worden verpakt op degelijke wijze zodat ze geen asbestvezels kunnen verspreiden tijdens de verzending, of de monsters elkaar niet zouden kunnen verontreinigen door materiaal dat tussen de respectievelijke monsters zou migreren.

a) Men neemt het nodige materiaal klaar

  1. Sterke nieuwe plastic zakjes met dubbele – sluitingen
  2. Identificatie – etiketten
  3. Een degelijke en beschermende enveloppe, of een doosje van goede kwaliteit. Enveloppen met luchtkussentjes of kleine dozen van degelijke kwaliteit zijn geschikt voor de verzending.

b) Men volgt de voorgeschreven procedure als hieronder afgebeeld

U plaatst het staal in een eerste PP plastic zak, die na het uitdrijven van zoveel mogelijk lucht met de sluiting over de ganse lengte gesloten wordt.

U vouwt de goed gesloten PP plastic zak waarin het te onderzoeken materiaalmonster zit, in het midden.  Op die wijze kan het materiaalmonster gemakkelijk in een 2e plastic zak gebracht worden.

Na het inbrengen van de eerste zak in de 2de zak wordt uit deze de lucht uitgedreven, en volledig en over de ganse lengte gesloten.

Men kan nu de 2de zak eveneens in twee vouwen, en men kan dan ter hoogte van de sluiting een identificatie-etiket aanbrengen, met de nodige gegevens (identiteit, opdrachtgever, uw referentie, plaats van staalname e.d.) die u op het analyserapport zal terugvinden. Als u deze identificatiesticker plaatst, zijn vergissingen tussen stalen hoogst onwaarschijnlijk. Nadien plaatst men het dubbel verpakte materiaalmonster in een goed beschermende enveloppe of in een kleine stevige doos.

NOTA. De analyse gebeurt normaal dezelfde dag, of de volgende werkdag. U dient wel duidelijk de contactpersoon, mailadres en/of faxnummer waar het rapport dient toe te komen te vermelden op het vak “mededeling” van uw betaling ( bank). Hier klikt u op de link inlichtingsblad analyse aanvraag, dit dient u toe te voegen bij elk staal dat u ons bezorgt.